Izložba „Exhibition+” – priča o Erasmus+ kroz fotografiju održana je u srijedu 16. oktobra 2019. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu. Kao što naslov kaže, riječ je o izložbi fotografija studenata i osoblja iz Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u Erasmus+ razmjeni. Posjetioci izložbe su kroz fotografiju sa kratkim objašnjenjima mogli steći uvid u njihovo iskustvo i doživljaj cjelokupne mobilnosti, te možda nakon pregleda izloženih fotografija bili i motivirani da se prijave na buduće Erasmus+ pozive za razmjenu.

„Exhibition+“ je projekat Alumni asocijacije Zapadnog Balkana (WBAA) koji je osmislio mr. sc. Adnan Rahimić iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, uz podršku prof. dr. Aleksandre Nikolić, prorektorice za međunarodnu saradnju, i dr. Jasne Bošnjović, rukovoditeljice Službe za međunarodnu saradnju. Kroz projektnu proijavu odobren je WBAA grant i uspješno implementirao prikupljanje, obradu i izradu fotografija.

Želimo zahvaliti na iskazanoj otvorenosti i podršci studenata i osoblja univerziteta iz Bosne i Hercegovine koji su nam poslali svoje najljepše fotografije koje su prikazane na ovoj izložbi. 

„Exhibition+“ je bio dio agende „Međunarodne sedmice obuke osoblja“ (staff week) koja se održala od 14. do 18. oktobra 2019. godine na Univerzitetu u Sarajevu.