Fondovi za projekte

MOGUĆNOSTI ZA PRIJAVLJIVANJE I FINANSIRANJE PROJEKATA (KAO POJEDINCI ILI INSTITUCIJA)

 • UNDP (Razvojni program Ujedinjenih Nacija)
 • Kreativna Evropa
  • Rokove za prijavu možete pronaći u okviru pojedinačnih poziva. Projekti se prijavljuju i elektronskim i poštanskim putem i to direktno Evropskoj komisiji odnosno Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu.
 • Western Balkan Fund
  • WBF ima za cilj promociju saradnje i zajedničkih vrijednosti između građana, civilnog društva i kontakata između ljudi, obezbjeđivanjem finansiranja za male i srednje projekte, u sledećim ključnim oblastima: 1. Održivi ekonomski razvoj; 2. Obrazovna razmjena i saradnja; 3. Kulturna saradnja. Mladi, prekogranična saradnja, evropska integracija i rod su glavna pitanja koja pokrivaju sva područja saradnje WBF-a.
 • Regional Cooperation Council
  • Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) sveobuhvatni je okvir saradnje u regionalnom vlasništvu. Ovaj okvir uključuje učesnike RCC-a iz Jugoistočne Evrope (SEE), članove međunarodne zajednice i donatore na teme koje su važne i od interesa za Jugoistočnu Evropu, s ciljem promocije i unapređenja evropskih i euroatlantskih integracija regije. Vremenom se agenda RCC-a prebacila na usmjerenije i usmjerene na rezultate intervencije u ograničenom broju područja. U naredne tri godine RCC će nastaviti raditi na smanjenju – i tamo gdje je to moguće uklanjanju – prepreka povećanoj mobilnosti, povećanoj povezanosti i poboljšanoj konkurentnosti u Jugoistočnoj Evropi, istovremeno doprinoseći boljem upravljanju, poboljšanom funkcionisanju vladavine zakona i povećanoj sigurnosti u regija.
 • Western Balkans Alumni Association
  • Zapadnobalkanska Alumni Asocijacija (WBAA) je regionalno udruženje bivših studenata i osoblja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova * i Srbije koji su dio studija, prakse, obuke ili volonterskih aktivnosti proveli u jednom od programa Erasmus + Zemlje, bilo kao stipendista iz EU ili izvan EU ili kao samofinansirajući se pojedinac. WBAA nudi priliku da se prijavite različite projekte koji se poklapaju sa definiranim klasterima i komponentama ove organizacije: Erasmus + i WBAA promocija, sesije obuke za volontere i članove WBAA, razmjena znanja i mogućnosti umrežavanja, jačanje kvaliteta visokog obrazovanja. Projekti mogu biti mali (do 1.500 €), srednji (između 1.500 i do 5.000 €) i veliki (između 5.000 i do 10.000 €).
 • RYCO
  • Kancelarija za regionalnu saradnju mladih (RYCO) je institucionalni mehanizam koji nezavisno funkcionira, a osnovali su ga učesnici Zapadnog Balkana 6 (ZB 6): Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija. Promoviraju pomirenje, povjerenje, saradnju i dijalog na zapadnom Balkanu podržavajući i finansirajući projekte koji okupljaju mlade u regionu.