Rondine Cittadella della Pace poziv za stipendiranje 2021

Rondine Cittadella della Pace je italijanska nevladina organizacija koja od 1997. radi na promicanju dijaloga i transformacije sukoba. Djeluje kroz obuku na visokoj razini za mlade iz sukobljenih ili postkonfliktnih područja (Bliski Istok, Balkan, Kavkaz, Afrika, Južna Amerika), a nudi originalni program sa sjedištem u Svjetskoj kući Rondine (Toskana).

Njihov poziv za prijavu za pridruživanje programu Rondine 2021/2023 je otvoren za studente koji bi mogli biti zainteresirani za učestvovanje u njihovom projektu.

Kandidati bi trebali biti u dobi od 21 do 28 godina, koji su završili bachelor studij, aktivni u civilnom društvu i ponajviše spremni provesti dvije godine svog života radeći na različitim temama vezanim uz izgradnju mira i transformaciju sukoba. Program uključuje učešće u obukama i seminarima, zajedno s akademskim programom (magisterij ili neki drugi viši oblik specijalizacije).

Odabrani kandidati dobit će potpuno finansiranu stipendiju koja pokriva cijeli program, uključujući:

  • trening o transformaciji sukoba
  • diplomu Masrer studija na univerzitetima u centralnoj Italiji
  • kurs italijanskog jezika
  • hrane i smještaj u Toskani, Italija

Poziv za učesnike, obrazac za prijavu i druge relevantne dokumenti možete pronaći na https://callforparticipants.rondine.org/. Za pojašnjenja ili konkretnije informacije, možete kontaktirati international@rondine.org. Rok za prijavu je PRODUŽEN i sada traje do 28. februara 2021. Svi potrebni dokumenti trebaju se poslati na apply@rondine.org.