Objavljen poziv za Erasmus+ projekte za 2021. godinu

Otvoren je Erasmus+ poziv za dostavljanje projektnih prijava za 2021. godinu. Poziv je otvoren za organizacije, institucije, tijela ili grupe koje organiziraju sljedeće aktivnosti:

  • Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
  • Ključna aktivnost 2 (KA2) – Saradnja organizacija i institucija
  • Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška razvoju politike i saradnja

Dakle, individualci se ne mogu prijavljivati na ove pozive, već samo tijela koji grade infrastrukturu za buduće aktivnosti (npr. pronalazak partnera i potpisivanje sporazuma preko kojih studenti osoblje mogu ići na razmjenu, itd.).

Više informacija, kao i rokovi dati su na oficijelnoj web stranici.

Detaljnije informacije date su u Erasmus+ programskom vodiču za 2021. godinu.

Ovaj Programski vodič je alat za sve koji žele temeljito znati o čemu se radi u programu Erasmus+. Ovaj dokument je uglavnom namijenjen onima koji žele učestvovati u programu kao što su organizacije, institucije, tijela koja organiziraju aktivnosti podržane Programom.

Služba za međunarodnu saradnju je izradila vlastiti vodič sa savjetima oko implementacije međunarodne kreditne mobilnosti (kako doći do novih partnera, pripremiti potrebne dokumente i ostale savjete) u sklopu učešća u Erasmus+ Capacity building projektu „Osnaživanje internacionalizacije bh. visokog obrazovanja“ – STINT.