SGroup mobilnost

SGroup – Univerziteti u Evropi pozivaju akademsko i administrativno osoblje SGroup univerziteta sa punim članstvom da podnesu prijave za grantove za mobilnost u okviru poziva za Icon Program 2022.

Pružajući članovima grantove za mobilnost do 1000 €, ICon (The InterContinental Academic Exchange Programme) ima za cilj promovirati, olakšati i/ili ojačati saradnju između SGroup univerziteta i institucija po njihovom izboru smještenih u strateškim regijama povezanim s Think Tank akademijom (Kina , Latinska Amerika i Afrika) i/ili pridruženim članovima SGroup.

Prijave su otvorene do 31. maja 2022. godine. Mobilnost mora trajati najmanje 5 radnih dana (bez maksimuma) i održati se prije 31. decembra 2022. godine.

Sve informacije, uključujući ICon Program Guide 2022 koji sadrži poziv, Prijavni formular, kao i ažuriranu listu dostupnih grantova i izjave prethodnih učesnika, mogu se pronaći na https://sgroup-unis.eu/project/icon-programme.

Dana 19. maja u 15 sati po srednjeevropskom vremenu, SGroup će biti domaćin Info sesije na kojoj će biti objašnjeno funkcionisanje programa, aplikacija i obrada grantova. Osim toga, bivši učesnici ICon-a će podijeliti svoja iskustva interkontinentalne mobilnosti i odgovarati na pitanja publike. Registrirajte se ovdje kako biste osigurali svoje mjesto!

Univerzitet u Sarajevu je pristupio ovoj mreži 2021. godine i time osigurao svom nastavno-naučnom, umjetničkom i nenastavnom osoblju priliku da učestvuje u mnogim međunarodnim projektima i mobilnostima koji su podržani od strane članica ove mreže.