Webinar: “Medicinski fakulteti i digitalno obrazovanje”

Pozivamo vas na webinar “Medicinski fakulteti i digitalno obrazovanje”, u organizaiciji Univerziteta u Paviji (Italija)

Kratki sažetak: Referentni okvir je DIJETE C.A. (ChildCA) projekat, čiji je cilj poboljšati brigu o djeci u zemljama Centralne Azije (CA) kroz modernu i inovativnu poslijediplomsku obuku stručnjaka posvećenih njihovoj njezi. Drugi webinar iz serije CA za djecu obradit će sljedeća pitanja:

  • Je li obrazovanje usmjereno na predavanja zastarjelo? Prednosti i nedostaci sinhronih alata na Medicinskom fakultetu (na primjeru Jagelonskog Univerziteta u Krakovu)
  • Kako plan i program učiniti transnacionalnim (na primjeru Univerziteta u Kelnu)
  • Kako olakšati interaktivno učenje učenicima?
  • Da li su online testovi korisni ne samo tokom pandemije?

Datum i vrijeme održavanja: 27. maja 2021. godine, u 11:00 sati (CEST – centralnoevropsko ljetno vrijeme)

Dodatne informacije: U okviru evropskog projekta ChildCA i kao rezultat saradnje evropskih stručnjaka za učenje na daljinu, drago nam je predstaviti izuzetno međunarodnu inicijativu, čiji je cilj istraživanje novih tehnologija i inovacija u korist visokog obrazovanja : “Međunarodni program obuke o medicinskom osposobljavanju i obrazovanju u digitalnoj eri. Perspektiva i izazovi”.

Registracija: https://www.eden-online.org/medical-facversity-and-digital-education/

Ljubazno vas molimo da se registrujete kako biste mogli dobiti upute za pridruživanje prije webinara, vezu do snimanja webinara nakon događaja i otvorenu značku kako biste potvrdili i cijenili vaše učešće.