Studenti – degree

Završili ste jedan ciklus studija na Univerziteta u Sarajevo ili ste završna godina i želite nastaviti studirati u inostranstvu. U tom slučaju, Erasmus+ program, kao ni drugi programi semestralne razmjene više nisu za vas.

Vaš sljedeći korak jeste da prije svega identifikujete u kojoj zemlji i na kojem univerzitetu želite nastaviti studij. Informacije dostupne na oficijelnoj web stranici tog univerziteta (ili dobijene kroz komunikaciju sa oficijelnom osobom na tom univerzitetu) vam mogu pomoći više oko nastavka planiranja vašeg studija. Vi se kao diplomirani student Univerziteta u Sarajevu možete upisati na bilo koji univerzitet uz dostavljanje potrebnih prijavnih dokumenata. No informacije o uslovima prijave, troškovima i dokumentima dobijate direktno od tog univerziteta.

Ukoliko ne znate na koji univerzitet želite, ali znate zemlju u kojoj biste željeli studirati, predlažemo vam da kontaktirate ambasadu te zemlje. Vrlo često ambasade imaju odjele za obrazovanje koji imaju informacije koje bi vam mogle biti od koristi, kao i mogućnosti finansiranja. Vrlo često, ambasade nam se obrate da promovišemo njihove konkurse za studiranje u njihovim zemljama, tako da redovno pratite našu web stranicu kao i društvene stranice.